Община Видин се готви за проект за възстановяване на водната транспортна връзка по северната граница на България между Силистра и Видин.
От понеделник работници на фирмата, извършила санирането на жилищен блок 19 в комплекс „Крум Бъчваров“ във Видин ще се върнат, за да отстранят пропуските.
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в община Мездра, по време на проведени консултации при кмета на общината.
4 лица с положителни проби за COVID-19 в област Видин са регистрирани за изминалото денонощие по данни на РЗИ. 81 случаи на новозаболели от COVID-19 в област Враца са обявени в единния информационен портал. В Монтана новозаразените са 23.
И личните лекари в Монтанско вече ваксинират срещу ковид 19.
В Мизия е открит временен имунизационен кабинет. От днес се поставят ваксини срещу COVID-19 на педагогически и непедагогически персонал от училищата и детските градини, както и на желаещите от секционните избирателни комисии.

Представиха работен идеен архитектурен проект на Синагогата. Това стана на проведена днес работна среща в Община Видин с представители на изпълнителя на договора за инженеринг по проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“ – ДЗЗД „Паскен 2020“.

Отменят инициативата за 3 март Пробуждане с хоро в село Зверино.

15 човека получиха днес трудови договори от кмета на община Видин Цветан Ценков. Те са преминали курс на обучение и ще бъдат ангажирани по проект "Заедно за по-добър живот" до края на 2021 година.

Община Козлодуй премахна всички стари и негодни уреди от детските площадки около жилищните сгради в града. Акцията е извършена съвместно с Общинско предприятие „Комунална дейност”.
Обновен е площада в центъра на село Попица, община Бяла Слатина. Старите плочки са заменени с нови, засадени с дървета са и 2 алеи.
Общинският съвет в Мездра ще гласува бюджета за тази година. Общо 11 точки ще разглеждат общинските съветници на предстоящото февруарско заседание на местния парламент.
"Мартенички за надежда" така са нарекли благотворителната си кампания учители и ученици от 4 ОУ "Иван Вазов" Монтана. Средствата от продадените мартенички ще бъдат за деца, които са останали без родител по време на пандемията.
В навечерието на Международния ден на жената – 8 март, във Враца ще се проведе благотворителен базар „Дари любов“.
Младежи от Вършец даряват абитуриентските си костюми на зрелостници, които са в затруднение.
Деветгодишната Даня от читалище "Постоянство 1927" във видинското село Дружба е сред участниците в конкурс за художествено слово, посветен на Васил Левски. Конкурсът е онлайн.
122 400 къса (6120 кутии) цигари са задържали митнически служители от ГКПП Дунав мост Видин – Калафат при няколко проверки в рамките на изминалата седмица, съобщават от Агенция "Митници".
Голямо количество, близо 18 700 на брой контрабандни текстилни изделия са задържали митнически служители в района на граничния пункт по Дунав мост при Видин – Калафат.

Прочети още