Снимат сериал по „Властелинът на пръстените”

Това лято започват снимките на грандиозния сериал на “Амазон” по “Властелинът на пръстените”. Камерите ще се завъртят през август в Единбург, Шотландия. Засега се знае, че историята, която неназованият все още проект ще разкаже, е от Втората епоха на Средната земя и ще върне публиката преди познатите му събития от филмовата трилогия на Питър Джаксън.

Втората епоха общваха няколко хиляди години и започва след прогонването на първия злодей от фентъзи света на Джон Р. Р. Толкин – Мелкор (или Моргот), един от създателите на Средната земя, чийто слуга после става Саурон. Епохата завършва с война, в която елфи и хора за последен път се бият рамо до рамо и принц Исилдур унищожава физическата форма на Саурон. Именно тази битка беше показана в първите сцени от първата част на трилогията на Джаксън “Задругата на пръстена”.

Само за правата върху легентдарната фентъзи класика на Толкин бяха платени 250 милиона долара от “Амазон”, които с този проект искат да пробият сериозно в развлекателната индустрия. Общо целият сериал ще струва на корпорацията около един милиард долара. Планирани са пет сезона от фентъзи епоса. Не се знаят още имената на режисьори и актьори, но зад сценария застават Дж. Д. Пейн и Патрик Маккей, познати и от “Стар трек 4”.

Целта на “Амазон” е да създадат свой телевизионен продукт с размаха и успеха на “Игра на тронове”, който приключва тази пролет.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *