След 14 години фонтанът на пл. „Славейков“ отново работи

Фонтанът на пл. „Славейков“ е пълен с вода и текат тестове, преди да бъде пуснат отново.

От Столична община заявиха, че в момента правят проби и фонтанът най-вероятно скоро ще заработи. Той е бил напълно демонтиран от площада и след неговия ремонт отново се е завърнал там обновен, като част от реконструкцията на площад „Славейков“.

Фонтанът ще заработи 14 години, след като през 2005 година 34-годишен мъж загина ударен от ток. До трагичния инцидент се стигна, след като той решил да потопи ръцете си, за да се разхлади.

След това фонтанът беше затворен и дълги години стоеше покрит под купол.

„Пазари Запад“, които стопанисват шадравана, вече са изплатили кръвнина в размер на над 100 000 лева на майката на загиналия, която винаги е твърдяла, че няма против фонтанът да заработи отново, но при условие, че електрическата му система бъде подменена.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *