Симеон Сакскобургготски в „Неделята на NOVA”

Българската независимост и съвременните зависимости – в „Неделята на NOVA“ говори последният български цар Симеон Сакскобургготски. На 22 септември, публицистичното предаване ще излъчи ексклузивно интервю с внука на княз Фердинанд I, който прие в двореца „Врана“ водещата Мая Костадинова. Поводът на специалната среща е обявената независимост на България на 22 септември 1908 г. в църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново, където княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. Екипът на „Новини и актуални предавания“ на NOVA изненада бившия министър-председател с колекционерския албум „Небесни закрилници на дома“ с пожеланието закрилниците над България да бъдат много.

След като през изминалата седмица разследването на Васил Иванов се превърна във водеща новина, тази неделя журналистът ще покаже на зрителите темата в развитие. Той разкри шокираща злоупотреба на лекар с 57 000 лв. месечна заплата в държавната болница в Пазарджик, поставял стентове на здрави пациенти. В резултат на разследването, специализираната прокуратура назначи комплексна проверка, а Българският лекарски съюз сезира етичната комисия. Кой допуска подобни сериозни престъпления в държавната болница в Пазарджик, разследващият екип на „Неделята на NOVA”  разкрива в продължението, търсейки отговорите от директора на медицинското заведение Васил Вълчев.

Престъпление и наказание – в студиото на публицистичното предаване говори министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Какъв е коментарът му за шпионския скандал с председателя на сдружение „Русофили“ Николай Малинов, как се развиват разследванията на тежки убийства в страната и какви мерки ще вземе МВР за справяне с битовата престъпност – гледайте в „Неделята на NOVA”.

В авторската си рубрика Мариан Станков-Мон Дьо представя едно интервю право в десетката. Тази седмица гостува една от най-успешните българки в световния спорт Мария Гроздева. На 22 септември се навършват 18 години от спечелването на първото й олимпийско злато от игрите в Сидни. Тази година шампионката завоюва още един успех, осигурявайки си седмо участие на олимпийски игри в Токио през 2020 г. За любовта, времената, в които живеем, историята, ракът и семейството – Мария Гроздева говори пред Мон Дьо без притеснение, така, както и стреля.

Не пропускайте да гледате „Неделята на NOVA“ на 22 септември – от 16:55 до 19:00 часа по NOVA.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *