Connect with us
Viasat History_The Pyramids Solving the Mistery

ТЕЛЕВИЗИЯ

Сезон на Египет по Viasat History от септември

Поредицата „Пирамидите: Разгадаване на мистерията“ – в шест части – цели да разгадае техните тайни и да възкреси Египет отпреди 5000 години.

Сезон на Египет по Viasat History от септември

През септември Viasat History ще ви отведе на епично откривателсто пътешествие и ще ви разкаже истории за живота и смъртта по бреговете на една от най-великите реки в света, Нил. Заедно с премиерите на „Нил: 5000 години история“ и „Пирамидите: Разгадаване на мистерията“, най-добрият ТВ канал за история на стария континент ще покаже изобилие от още поредици за Египет, сред които „Тайните на пирамидите“, „Египетски загадки“ и „Наполеон: Кампанията в Египет“.

„Нил: 5000 години история“ дебютира в 23:00 часа на 2 септември, понеделник, и ще пропътува почти 1000 мили от устието на могъщата река, почти до границата със Судан. По пътя на тази поредица в четири части, Проф. Бетани Хюз – историк, автор, водещ на ТВ предавания – ще се срещне лично с археолози, изследователи и местни жители и ще разкрие изумителните останки на гробници, храмове и артефакти по бреговете на Нил.

Специалист по древна и средновековна история и култура, Бетани посещава най-великите и най-необикновени паметници на Египет. Следвайки пътя на древните египтяни, тя пътува с няколко лодки (традиционни и модерни), спирайки на най-знаковите и впечатляващи забележителности и разказва мрачни и изненадващи истории за тази велика империя.

Построяването на египетските пирамиди си остава неразкрита мистерия. Поредицата „Пирамидите: Разгадаване на мистерията“ – в шест части – цели да разгадае техните тайни и да възкреси Египет отпреди 5000 години.

Много пирамиди и погребани останки все още не са открити. Сега египтолозите и археолозите имат нов подход, който използва въздушни и сателитни снимки, за да предостави нови улики за позицията, строежа и еволюцията на тези постройки. Девет от тях са изследвани от изцяло нова перспектива. Сред тях са пирамидата на Джосер, Хеопсовата пирамида и малко известната пирамида в Абу Раваш.

„Пирамидите: Разгадаване на мистерията“ дебютира на 30 септември в 23:00 часа по Viasat History. „Нил: 5000 години история“ е с премиера на 2 септември, в 23:00 часа, а маратон на цялата поредица в четири части вижте на 7 септември, събота, по Viasat History.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

359
Confirmed
8
Deaths
17
Recovered

София В момента

Новини от ТЕЛЕВИЗИЯ