Connect with us

ТЕЛЕВИЗИЯ

Седмица на домашните печива и празничния уют в „Черешката на тортата“

На кулинарната арена един срещу друг се изправят Боряна Калейн, Мариана Векилска, Яна Липованска, Любомир Ковачев и Димитър Иванов

Публикувано

на

Празнично настроение превзема „Черешката на тортата“ следващата седмица по NOVA. Грациозната гимнастичка и световна медалистка Боряна Калейн, журналистът и водеща Мариана Векилска, създателката на детски песни Яна Липованска, разтапящият женски сърца актьор Любомир Ковачев и комикът, вентролог и актьор Димитър Иванов-Капитана ще се борят за първото място в кулинарната надпревара. Задачата на шеф Манчев да приготвят любимо ястие с домашно печиво ще накара някои от домакините да се хвърлят с главата напред и да поемат рискове.

В понеделник човекът, който вдъхва живот и настроение на хора и кукли – Димитър Иванов-Капитана, ще посрещне звездната компания в своя втори дом – хижа „Септември“. В уютната си вечеря той ще предложи домашно меню, приготвено с много внимание и пресни подправки с аромат на планина. С доброто си настроение домакинът дава заявка да нахрани не само телата, но и душите на гостите. А изненадата, която е подготвил Капитана, ще разсмее всички.

Яна Липованска ще покани гостите в артистичния си дом във вторник. Тя ще конструира своето меню около предпочитанията на нейното семейство и приятели, които често ѝ гостуват. Ястията, които Яна ще поднесе на гостите си, включват внимателно подбрани продукти и сочен десерт със свеж сладолед. Специалният цветен подарък на домакинята ще върне участниците в детството и ще стопли сърцата им.

В сряда зрителите ще имат възможността да разберат дали кулинарните умения на Боряна Калейн се доближават до спортните ѝ постижения. Специално за своите гости шампионката ще вложи истинско старание и дисциплина, за да погали сетивата им, въпреки неголемия си кулинарен опит. Боряна ще впечатли всички с вълнуващи спортни истории, а изненадата ще бъде свързана с най-голямата й страст.

Известната водеща и журналист Мариана Векилска ще подчини вечерята си на рецепти от различни краища на България в четвъртък. Тя ще предложи нетрадиционен прочит на ястията за Бъдни вечер и ще посрещне гостите в своя уютен дом, изпълнен с много топлина и семейни истории. Като добър кулинар, който държи на домашната храна, тя ще зарадва останалите с вкусни гозби и добро настроение.

Във финалния ден от седмицата, навръх Бъдни вечер, актьорът Любомир Ковачев ще потопи гостите в романтична атмосфера, въпреки няколкото непредвидени ситуации. Той ще ги посрещне на специално място с амбициозно френско коледно меню. Изненадата на Любо също ще бъде френска и бляскава, а неочакван гост на масата ще донесе много забавно празнично настроение.

Какви любопитни рецепти ще предложат участниците и чие домашно печиво ще впечатли най-много шеф Манчев, не пропускайте да разберете в премиерните епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Снимки: NOVA

НАЙ-ЧЕТЕНИ