Световното първенство по вдигане на тежести 2023: къде и кога да гледате състезанието на българите

Най-добрите тежкоатлети се впускат в ожесточена битка в Саудитска Арабия, а зрителите ще могат да се насладят на българското участие в каналите на bTV Media Group

Световното първенство по вдигане на тежести 2023 ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия от 4 до 17 септември 2023 г. Събитието ще бъде излъчвано пряко в ефира на каналите на bTV Media Group.

България ще бъде представена от трима щангисти: Иван Димов (категория до 61 кг), Валентин Генчев (категория до 67 кг) и Божидар Андреев (категория до 96 кг).

Начало на участието на България ще постави Иван Димов на 6 септември. Европейският шампион от Тирана 2022 г. ще се състезава в категория до 61 кг. Надпреварата ще можете да наблюдавате от 23:00 ч. в ефира на RING.

Ден по-късно, на 7 септември, Валентин Генчев ще се опита да събере стабилен двубой в категория до 67 кг в преследване на олимпийската мечта. Надпреварата ще бъде излъчена пряко по RING и на стрийм на сайта www.btvsport.bg.

Един от най-опитните в българския отбор – Божидар Андреев – ще преследва отличията в Саудитска Арабия на 11 септември. От 16:30 ч. зрителите на RING ще могат да проследят битката на сливенския щангист за отличията в Рияд.

Последен, но не и по важност, ще се състезава Христо Христов. На 16 септември европейският първенец от Тирана 2022 г. ще има една мисия пред себе си – да докаже, че формата е временна, но класата е вечна.

Стартът на категория до 109 кг при мъжете е от 19:00 ч. и ще бъде излъчен пряко в ефира на RING и на стрийм безплатно и без регистрация на спортия сайт www.btvsport.bg.