Русенската опера представя премиерата на „Бал с маски“

opera

Русенската опера ще представи премиерата на „Бал с маски“ – от Верди, на 19 ноември тази година в Доходното здание в Русе.

„Това заглавие е любимо на русенската публика“, каза директорът на Държавната опера в града Иван Кюркчиев.

По думите му въпреки трудностите, породени от пандемията от коронавируса и отсъствието на немалко артисти, които са под карантина, трупата ще представи блестящо оперния спектакъл.

Режисьор е известният оперен певец Орлин Анастасов. „Бал с маски“ е третата му постановка за Русенската опера – след „Трубадур“ и „Севилският бръснар“.

„Идеята е да представим много хубав спектакъл. Съставът е чудесен. Публиката да се подготви за нещо много специално“, каза Анастасов.
Диригентът Сунай Муратов обясни, че се е получила много интересна сплав между солистите, като публиката ще види опита и младостта рамо до рамо.

Цветелина Василева, която ще се превъплати в образа на Амелия, каза, че репетициите преминават успешно, а „Бал с маски“ кореспондира с времето, в което живеем сега, време, за което всички се надяват да отмине много бързо.

В ролята на Оскар публиката ще види Мария Анастасова, за която това е и дебют на сцена.

„Правя дебют в много интересно време. В моя първи спектакъл съм обградена с толкова много професионалисти. Благодарна съм, че са търпеливи към мен и ми помагат“, обясни Анастасова.
В спектакъла участват хор, балет и оркестър на Държавната опера в Русе.

Директорът на културния институт Иван Кюркчиев заяви, че зрителите не трябва да се притесняват, тъй като са взети всички необходими противоепидемични мерки.

Вижте още новини

Автор: Росен Димитров

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004