Рубриката на Георги Георгиев „На твоя страна“ вече и по NOVA NEWS

На 3 септември в ефира на новинарския канал стартира съвместната поредица с Deutsche Welle „Европа в 15 минути“

Качествено съдържание, нови рубрики и утвърдени публицистични предавания ще предложи на зрителите NOVA NEWS през есенния телевизионен сезон.

Популярната потребителската рубрика „На твоя страна“, позната на аудиторията от сутрешния блок на NOVA, oт 2 септември ще се излъчва в разширен вариант и в новинарския канал.

Репортерът Георги Георгиев ще продължи да показва нередности, които нарушават правата на хората, ще търси възможните решения в помощ на потребителя и ще дава ценни съвети, като реагира на актуалните теми от деня.

На 3 септември в ефира на NOVA NEWS започва съвместната продукция на Deutsche Welle и NOVA NEWS -„Европа в 15 минути“, представена от водещия на новините на телевизията Асен Манасиев. Веднага след нея, всяка неделя в 16:15 ч., актуалната поредица „DW Репортер“ ще обръща поглед към важни и интересни теми от Европа и света.

Документалната поредицата „Разказите на хижаря“ се завръща с нови 20 епизода във втория си сезон от 2 септември.

Всяка събота в 21:30 ч. по NOVA NEWS зрителите ще видят нови истории от планината през погледа на стопаните на хижи в България. В този сезон авторите обещават завладяващ разказ за преходите между хижите и неповторими гледки от красивите български планини.

От 4 септември сутрешният блок „Твоят ден“ ще започва в 9:00 ч. и в продължение на 3 часа, всеки ден от понеделник до петък, водещата Лора Инджова ще дискутира обществено значимите теми от деня с актуални събеседници и преки включвания на репортерите и кореспондентите от страната и чужбина.

Предаването за медицина “Пулс” с водещ Гергана Добрева, в което се обсъждат значими здравни теми, се завръща в ефира на NOVA NEWS на 2 септември (всяка събота и неделя от 11:00 ч.).

От 4 септември всеки понеделник и петък от 18:20 ч. зрителите ще могат да гледат и икономическото предаване „РеВизия” с водещ Йордан Бързаков.

В ново студио и с нови теми се завръща предаването „Социална мрежа“ с водещ Милена Янинска. То се излъчва всеки делник след новините в 15:00 ч.

„Денят на живо“ с Наделина Анева е в ефир също от понеделник след емисията в 17:00 ч.

От 5 септември зрителите ще могат да гледат и дискусионен формат „Челюсти“ с водещ Диана Найденова. Той ще се излъчва всеки вторник и четвъртък от 18:20 ч.

През новия телевизионен сезон в ефира на NOVA NEWS зрителите ще могат да почерпят и идеи за уикенд почивка от Николай Василковски с най-добрите епизоди на Дотам и обратно.