Connect with us

МАРШРУТИ

Ремонтират британския парламент за 18 милиарда долара

Публикувано

на

Основен ремонт на историческата сграда на британския парламент – Уестминстърския дворец, който е в аварийно състояние – може да струва 14 милиарда лири (18,7 милиарда долара), повече от три пъти повече от първоначалната прогноза, и да отнеме около 20 години.

Според проектоплана, който се обсъжда в момента, представители на двете камари – Общините и Лордовете – ще бъдат принудени да напуснат сградата за целия период на работа, за да не оскъпяват допълнително ремонта.

Парламентаристите вече гласуваха за преместване в други помещения преди три години, след като им беше казано, че ремонтът на стойност 4 милиарда британски лири (5,3 милиарда долара) ще отнеме не повече от 6 години. Решението за времето за започване на работата обаче все още не е взето.

Проектирана от архитектите Чарлз Бари и Август Пугин, тази внушителна неоготическа структура на брега на Темза е открита през 1871 г. Най-известният й елемент е часовниковата кула и камбаната, наречена Биг Бен. От 2012 г. тя носи името на кралица Елизабет II.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

НАЙ-ЧЕТЕНИ