Образователният портал "Уча.се" отличи Регионалната библиотека "Димитър Талев" – Благоевград като Библиотека на иновациите. Едно отличие, което радва всички работещи в библиотеката, защото всеки един работи усилено, за да бъде институцията модерна и в крак с новото време и новите технологии.

Благоевградската библиотека, чрез абонамент за „Уча.се” , дава възможност на читателите си за безплатен достъп до портала в специално обособена зала, където и ученици, и учители могат да подготвят своите уроци. Материалите в образователния портал „Уча.се” следват официалната училищна програма и са съобразени с държавните образователни стандарти. А работещите в библиотеката осигуряват и допълнителни презентации в помощ и на учащите се, и на преподавателите.

Ефективното използване на информационните и комуникационни технологии, внедряването на иновации в дейността на библиотеката е сред приоритетите в програмата на Дора Ангелова като директор на Регионалната библиотека "Димитър Талев" – Благоевград. Една година тя бе изпълняващ длъжността директор, но вече заема титулярното място на директор. Сред останалите й приоритети като ръководител са работата с деца и краеведската дейност. Съчетаването на традиции и модерност е успешната формула според Дора Ангелова.

Дора Ангелова можете да чуете в звуковия файл – >

Прочети още