Близо 400 кг тютюн без платен акциз са задържали митнически служители в нелегален цех за обработка в село в община Бяла Слатина. Акцията е от 18 януари, но от Агенция "Митници" съобщават за нея едва днес. Тютюнът е открит в стопанска постройка, която се използва за отглеждане на овце и биволи. В долепена до нея помощна постройка е обособено помещение за обработка и рязане на тютюн. На адреса са открити 11 чувала нарязан тютюн с общо тегло около 100 кг. На място и в паркиран до сградата микробус митническите служители намират още 14 бали ненарязан тютюн с тегло около 300 кг.

Сред намереното оборудване в нелегалния цех е машина за рязане на тютюневи листа, две газови бутилки, три газови горелки, електронна везна и три варела, използвани за овлажняване на листата. По време на проверката на адреса са установени четири лица, като едно от тях посочва, че откритата акцизна стока е негова.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор. Образувано е досъдебно производство и се води разследване под надзора на Районна прокуратура-Враца, ТО Бяла Слатина.

Прочети още