Connect with us

МАРШРУТИ

Развиваме екологичен жп транспорт

Министър Събев с интерес се запозна с работния процес и установи, че предприятието е чисто, модерно и с добре организирана дейност.   

Публикувано

на

В рамките на визитата си в град Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев посети и единственото предприятие в България, което произвежда нови локомотиви. Това е първата обиколка на министъра в железопътен обект, където се извършват модернизация и поддръжка на подвижен жп състав.

Министър Събев с интерес се запозна с работния процес и установи, че предприятието е чисто, модерно и с добре организирана дейност.

По време на обиколката стана ясно, че в изпълнение на сключен договор за модернизация на два теснолинейни локомотива между БДЖ и жп завода на стойност 4 022 600 лв., се очаква първият да бъде готов в началото 2022 г. Модернизацията включва локомотивите да са с изяло обновено вътрешно оборудване. Извършваните ремонтни дейности отговарят на екологичните норми, като за втория локомотив те ще стартират съвсем скоро.

Николай Събев изрази отново своята позиция, че развитието на екологичен железопътен транспорт е водещ приоритет на министерството и ще се положат всички усилия за това.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

НАЙ-ЧЕТЕНИ