+359 896 020004 pr@eventbg.info
СВОБОДНО ВРЕМЕ

Пътуваме до Тайланд без виза

190views

България е сред страните, които ще бъдат освободени от виза за пътуване до Тайланд, пишат от местното издание The Straits Times във връзка с новото решение на Имиграционното бюро.

За последните години Тайланд отчита спад в притока на туристи и започна постепенно да намалява таксата, която се заплаща при кацане на летището. През 2016 г. тя бе повишена от 30 на 60 долара. Само година по-късно размерът на таксата бе върнат в първоначалния си вид именно заради намалелия приток на туристи, особено на посетители от Китай и Индия.

Само година по-късно размерът на таксата бе върнат в първоначалния си вид именно заради намалелия приток на туристи, особено на посетители от Китай и Индия.

Сега Имиграционното бюро излиза с ново решение: таксата да бъде премахната за 21 страни в периода 1 декември 2018 – 31 януари 2019. Сред страните, които ще се възползват от този новогодишен подарък, са България, Литва, Румъния, Украйна, Кипър, Китай, Индия, Малдивите, Узбекистан и други.

От кабинета очакват 30% ръст в посещенията от туристи, пишат от специализирания сайт thai.lt. През 2016 и 2017 година броят на туристите, чекирали се на летището в Суварнабхуми, е бил съответно 3.1 млн. и 2.2 млн. По данни на кабинета обаче в периода януари-септември т.г. този брой е паднал на 1.7 млн. души.