Пуснаха „Тъмната тема“ на Gmail

Дългоочакваната „Тъмна тема“ на Gmail вече тръгна към потребителите на Android 10 и iOS 11 и 12, съобщи Google чрез блога си, цитиран от CNN Business.

Потребителите на мобилните устройства поетапно ще получават обновлението, но от компанията съобщават, че може да отнеме повече от 15 дни, за да стигне до всички.

Белият фон, който е по подразбиране в Gmail, вече може да се промени на черен. Според публикация в блога на Google, новата опция вече работи успешно при някои.

Тъмният режим е предпочитан за част от потребителите. Той щади очите и удължава живота на батерията, защото по-тъмните пиксели изискват по-малко енергия от по-светлите, коментираха от Google.

Този ход на компанията е част от по-голяма тенденция. Тъмната тема се използва от платформи и устройства, включително Twitter, смартфони Samsung Galaxy, Google и неговият браузър Chrome, софтуерите на Apple iOS и MacOS.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *