+359 896 020004 pr@eventbg.info
ПОЛЕЗНО

Прогноза за времето от 13.11.2018 до 18.11.2018

207views

През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в Югозападна България, където ще остане предимно слънчево, до 18°-19°.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места, главно през първия ден, ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над западните райони.

Преобладаващите температури в петък ще са: минимални – между минус 1° и 4°, максимални – между 6° и 11°. През нощта срещу събота и в събота облачността ще се разкъсва и намалява, над Западна и Централна България до слънчево. Сутрешните температури ще са още малко по-ниски, а дневните слабо ще се повишат.

В неделя, с усилване на вятъра, в Западна България от северозапад, в Източна – от североизток, ще започне ново застудяване. Облачността бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд.