Премиера на романтичната драма “Любов в окови” по БНТ 2

История за изпитания, през които ще премине крепостната Катерина в дългия път към свободта заради една „любов в окови” от 13 септември.

Започва романичният драматичен сериал „Любов в окови“ на 13 септември 2022 г. (вторник) от 20:30 ч. по БНТ 2. Сериалът разказва за трудния живот на една красива и умна дама с благородни обноски, но с неизгоден крепостен произход и голяма забранена любов.

Сюжетната лента на „Любов в окови“ се развива в 50-те години на ХІХ век и разказва за Катерина Вербицкая, умна и красива, отгледана като благородна дама от своята кръстница Анна Червинская, но за околния свят тя е само слугиня и собственост на най-богатия земевладелец в района – Пьотър Червински. Борейки се за своята свобода и правото да бъде щастлива, тя ще трябва да понесе смъртта на най-близките си хора, да стане собственост на жена, която я мрази, ще бъде въвлечена в народното въстание, да се спаси от киевските бордеи и да избяга от този, който иска да я притежава на всяка цена. Катерина се влюбва в благородника Алексей Косач, който не знае нищо за нейния произход. По пътя към свободата и любовта, крепостничката ще трябва да преодолее много изпитания. Зрителите на културно-образователният канал на БНТ ще разберат какво очаква Катерина в по тежкия път към свободата.

Сериалът е с украински произход, заснет е през 2019-2022 година в 4 сезона и всеки епизод е с времетраене от 50 минути. Сценарист на „Любов в окови“ е Валентина Шевяхова, Олга Кржечевская, Тала Пристаецкая, режисьор Феликс Герчиков, оператор Сергей Ревуцкий, а музиката е на Никита Моисеев. В ролите зрителите на БНТ 2 ще видят Катерина Ковалчук, Михаил Гаврилов, Алексей Яровенко, Ксения Мишина и др.

Гледайте сериала „Любов в окови“ на 13 септември (вторник) от 20:30 ч. по БНТ 2