Предлагат единна цена на водата в цялата страна

petia avramova

Добра идея е да има единна цена на водата в цяла България.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Подготвили сме доклад с мерки, които смятаме, че трябва да бъдат разгледани във връзка със стабилизиране на ВиК сектора.

Мерките тепърва ще дебатираме в различни формати, ще търсим експертно мнение. Идеята е да намерим най-добрият вариант, който да обедини ВиК дружества в страната, допълни Аврамова.

МОСВ може да направи брифинг и да даде информация за всички 52 комплексни язовира, които следят и за които дават разрешителни за режими“, каза още регионалният министър.

Режим на вода има села в Габрово, Ловеч, има вероятност и в селата около София да се наложи ограничаване на ползването на вода, добави Аврамова.

Там, където е необходимо, ще се реагира веднага. Важно е да се въведе режим, за да се избегне криза. Всички язовири имат намален режим на водата в този период на годината“, уточни още Петя Аврамова.

По думите й воден апокалипсис в България не се задава. Ако някой се опитва да всее страх в хората за липсата на вода, за мен това е абсолютно непочтено, заяви министърът.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *