Connect with us

МАРШРУТИ

Почина Nick Kamen изпял „I Promised Myself“

Публикувано

на

На 59 години след 3-годишна битка с онкологично заболяване почина певецът, музикант, модел и протеже на Мадона Ник Кеймън, особено известен с хита си „Each Time You Break My Heart“ от 1986 г. Пръв лошата новина съобщи в Инстаграм неговият колега и приятел Бой Джордж.

Мадона пусна в Инстаграм стар кадър с двамата от 80-те и написа:

„Сърцеразбиващо е да знам, че си си отишъл. Винаги си бил толкова мил и сладък човек, прекалено много си страдал. Надявам се да си по-щастлив където и да си, Ник Кеймън“.

Ник Кеймън е роден в Есекс под истинското име Айвър Невил Кеймън и преди да пропее става популярен по целия свят от рекламата на джинсите Levi’s 501. Точно тогава той получава псевдонима Ник.

В клипа той влиза в обществена пералня с дънки и бяла тениска, сваля си дрехите и ги пъха в пералнята под звуците на „Heard It Through The Grapevine“ на Марвин Гей, оставайки по боксерки.

Въпросната реклама привлича вниманието на Madonna, която му поверява да изпълни песен, писана в съавторство от нея и Стивън Брей – именно Each time you break my heart, в който Мадона се проявява като бек-вокалистка.

Хитът стига върха на британската класация, постига шумен успех и в Германия, Испания, Франция и Италия. По-късно песента дава име на албума на Кеймън – първия от 4-те, които той издава между 1987 и 1992 г.

За втория му албум Us (1988), Мадона му осигурява подкрепата на своя продуцент Патрик Леонард. Парчето Tell me става изключително популярно, особено на Апенините, където остава цели цели 9 седмици начело в класацията на сингли.

През 1990-а британският певец прави най-големия си международен удар – I promised myself, композиция, която се изкачва на първо място в чартовете на 8 европейски държави и става 4-ото най-въртяно парче по телевизиите и радиостанциите тази година.

НАЙ-ЧЕТЕНИ