Почина топ лице на БНТ през 80-те и 90-те години

Отиде си топ журналистката от БНТ Снежана Атанасова. Тя е починала на 4 май сутринта. Снежана Атанасова беше популярно лице на родната телевизия през 80-те и 90-те години.

Тя бе юрист по образование и журналистка по призвание. Направи едни от най-силните социални предавания с участваща публика.

Предаването й „Изборът” по БНТ бе култово и като анализ и като публицистика Снежана Атанасова бе автор и водещ на „Актуална антена”, „Анкети”, „Изборът”, „Частен случай”.

Силното й журналистическо присъствие на разследващ журналист бе плод на изключителна подготовка за всяко предаване, отлично владеене на юридически казуси и анализ на заснетите факти.

Силното й излъчване като външност от екрана, допринасяше допълнително за въздействието на нейните предавания и голямата им популярност. Не случайно имаше желание да преподава на бъдещи журналисти, което не можа да сбъдне. Публицистиката й ще остане сред най-силните изяви в родната ни журналистика.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *