Почетна „Златна палма“ за Ален Делон на кинофестивала в Кан

Звездата на филмите „Роко и неговите братя“, „Самураят“ и „Гепардът“ – френският актьор Ален Делон, е носителят на почетната „Златна палма“ на тазгодишния фестивал в Кан, който ще се проведе от 14 до 25 май.

„Това е жива легенда, световна икона“, заяви директорът на фестивала в Кан Тери Фремо, обявявайки решението на журито да присъди отличието на Делон.

Ален Делон се прочу с ролята на Том Рипли във филма „Под яркото слънце“ от 1960 г. на режисьора Рене Клеман, а три години по-късно е номиниран за „Златен глобус“ за ролята си в „Гепардът“.

През 1968 г. Делон е заподозрян в убийството на своя бодигард, югославянина Стефан Маркович, с който се запознава по време на снимките на филма „Марко Поло“ в Белград. Поради липса на доказателства, Делон по-късно е оневинен.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *