Connect with us

МАРШРУТИ

Показват Файтона на Капитана в Старинното училище

Файтонът е дарен на общината от „Станимашка фотографчийница“.

Публикувано

на

Снимка: Община Асеновград

По инициатива на гражданското сдружение „Станимашка фотографчийница“ съдбата на Файтона на Капитана вече е решена. Старинното возило ще има нов дом, където ще бъде съхранен.

Идеята на общинското ръководство е файтонът да стане част от експозицията на Старинно училище „Свети Георги“ в Асеновград. За целта ще бъде направен навес в двора на музейната институция, който да го предпазва от неблагоприятни атмосферни условия.

В момента историческата ценност се намира в двора на Капитана. Състоянието му е отлично. До последно е бил в експлоатация. А малко преди Костадин Михайлов – Капитана да почине, го е освежил.

Припомняме, че гражданската инициатива „Станимашка фотографчийница“ организира дарителска кампания за откупване на файтона. Акцията приключи успешно – бяха събрани необходимите средства за целта. Сдружението планира да го дари на общината, след като мястото за експозицията бъде пригодено за поставянето му.

„Надяваме се след като това стане факт да има много и най-различни събития, свързани с Файтона на Капитана, организирани в Асеновград“, посочват инициаторите.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

НАЙ-ЧЕТЕНИ