Connect with us
australlia

НОВИНИ

Пожарите в Австралия събраха над 130 млн. долара

Австралийският милиардер Андрю Форест дари 70 млн. австралийски долара (48 млн. долара).

Пожарите в Австралия събраха над 130 млн. долара

Повече от 190 млн. австралийски долара (131 млн. долара) са събрани в помощ на пострадалите от горските пожари, които обхванаха югоизточните части на Австралия. Над половин милион души участваха в различни акции за събиране на средства.

„Това е безпрецедентна финансова поддръжка, при това не само от известни личности или спортисти, но и от обикновени хора, съвсем бедни хора от целия свят, дори от такива малки страни като Вануату. За пожарникарите, които сега се борят с огъня в Австралия- това е един вид послание, че светът вижда тяхната борба и че светът се интересува, той се тревожи за нас“, сподели доброволецът Стивън Макдоналд, който помага на пожарникарите в Нови Южен Уелс.

Фондът, основан от актрисата Селест Барбър, събра почти 50 млн. долара само за една седмица, които според пресслужбата на пожарникарски служби ще бъдат изразходвани и за плащания на доброволци.

Австралийският милиардер Андрю Форест дари 70 млн. австралийски долара (48 млн. долара) за възстановяване на изгорялата инфраструктура и създаване на национална стратегия, която да позволи по-добре да се противопостави на стихийните бедствия и последиците от глобалното затопляне.

Още 4,3 млн. австралийски долара (3 млн. долара) са отделени от фонда на актьора Леонардо ди Каприо. Певецът и композитор Елтън Джон дари 1 млн. долара за австралийския фонд за помощ на пострадалите от стихийните бедствия.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ