Кино

"Екипи на полицията дежурят от тази сутрин около Кино "Космос", извърши се и повторен оглед на мястото на произшествието." – съобщи за Радио Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, дир. на ОД на МВР Пловдив.

По думите му, днес ще се преценява как ще продължи охраната – дали е необходимо постоянно полицейско присъствие или на всеки час да минава полицейски автомобил.

Бившето кино "Космос" вчера пламна около 17,30 часа. Две противопожарни коли гасиха огъня, след като очевдици подадоха сигнал за огъня. Припомням, че той е лумнал на втория етаж, но бе овладян бързо. Заради димящите отломки, обаче, дълго е тлял задушлив пушек.

Най-вероятно пожарът е предизвикан от група младежи, които са забелязани в сградата и са подпалили насъбраните отпадъци. "Повторният оглед днес ще помогне да се изясни откъде е тръгнал огънят", каза още комисар Рогачев.

Снощи на място бяха зам.-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Осигурени бяха екипи на "Общинска охрана", които да дежурят заради разбитата входна врата.

Предстои да се извърши оценка на щетите.

Прочети още