Connect with us

МАРШРУТИ

Париж отмени новогодишната заря

Засега могат да бъдат имунизирани само деца със сериозни здравословни проблеми или такива, за които има допълнителен здравен риск.

Публикувано

на

Париж отмени празничната новогодишна заря на булевард „Шанз Елизе“ в съответствие с новите мерки на правителството за предотвратяване на разпространението на варианта на коронавируса Омикрон.

Френският министър-председател Жан Кастекс заяви, че всякакви големи публични празненства и зари в новогодишната вечер ще бъдат забранени и препоръча на хората – дори да са ваксинирани – да се тестват за КОВИД-19, преди да се събират, за да празнуват идването на новата година.

Предполага се, че поне 10 процента от новопотвърдените случаи на болестта във Франция в момента се дължат на Омикрон и това е основната причина за намеренията да бъдат затегнати разпоредбите за достъп до някои места.

Новият здравен пропуск, който се очаква да бъде въведен в началото на новата година, предвижда хората да трябва да удостоверяват, че са ваксинирани, преди да влязат в ресторант или да се качат на обществено транспортно средство, пътуващо на дълги разстояния.

Засега е достатъчно при посещаване на много места на закрито да бъде показан скорошен отрицателен тест за КОВИД-19.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

НАЙ-ЧЕТЕНИ