Още държави попадат в оранжевата зона за влизане в България

Total
19
Shares

От сряда ( 18 август) от зелена в оранжевата зона преминават Република Литва, Кралство Дания, Република Словения и Конфедерация Швейцария.

Това става със заповед за изменения списък на държавите по цветови зони, съгласно който е определен редът за влизане в България.

С промените при не по-малко от 5 на сто от влизащите лица от държави от оранжеви зони се провежда изследване за COVID-19 с бърз антигенен тест от органите на граничния здравен контрол.

От същата дата в червената зона попадат Израел, Ислямска република Иран и Кралство Есватини.

За част от пристигащите от чужбина намаляват рестрикциите. От сряда Република Малта, Княжество Монако и Княжество Андора излизат от червената зона и попадат в списъка на държавите от оранжевата зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни новини

МЕТРО България е на път да изпрати българския розов домат в космоса

Кулинарното ни наследство в лицето на емблематичния български розов домат има шанс да стане част от менюто на Европейската космическа агенция под формата на специално ястие.

АПИ: През нощта в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. По планинските проходи са възможни навявания. Агенция…