От 1 юли влиза в сила лятното разписание на градския транспорт

Лятното разписание в столичния транспорт влиза в сила от 1 юли 2019 г. То ще важи до 30 август 2019 г. Всяка година в този период се прави смяна на разписанията. Това е свързано с намаляването на броя пътници заради сезона на отпуските.

Лятното разписание предвижда с около 20 процента да се намали транспорта, обясни инж. Антон Деспотов, директор на дирекция „Обществен транспорт“ в Центъра за градска мобилност. Най-често използваните линии увеличаването на интервала на движение на колите от обществения транспорт ще е възможно най-малко.

Ще има промени в обичайния режим и за линиите, които минават през улици в ремонти като бул. „Линкълн“, където се работи по третия лъч на метрото. През летния сезон ще се извършват и текущи ремонти по релсовите пътища, вече се работи по подмяната в кв. „Орландовци“.

Очаква се това лято да се прави ремонт на пътя в участъка на бул. „Бългания“ между Черни връх и „Гешов“. Движението на трамвая няма да се засегне, но при автобусите ще има промени. ЦГМ има грижата да ги обяви преди старта на ремонта, а гражданите ще могат да се информират за всички подробности от интернет страницата на дружеството https://www.sofiatraffic.bg/bg/common .

Добре е столичани и гостите на София да знаят, че когато чакат градски транспорт и се ориентират за пристигането му от електронните табла на спирките, разминаванията и промяната във времето се получават основно от престоя на превозните средства в задръстванията, допълни инж. Деспотов.

Когато е обявено, че автобусът, например, пристига след 2 минути, а той заради задръстване или ПТПП престоява на едно място примерно 5 или 10 минути, няма начин това да не генерира закъснение и да не доведе до промяна в предварително обявеното разписание.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *