Отменят машинното гласуване в 7 секции в страната

Към момента в седем секции е прекратено машинното гласуване, съобщи Александър Андреев. Прекратено е машинното гласуване в по една секция във Видин, Кърджали, Дупница, Своге и Хасково. Причината е проблем с техниката за упражняване правото на глас. Вотът на тези, които са гласували машинно преди повредата на устройствата, ще бъде зачетен.

В Кърджали и Перник две от машините не са заработили. По-рано стана ясно, че в 29-та избирателна секция във Видин машината за гласуване не работи и там няма да може да се гласува машинно. В други три секции е имало забавяне, но в крайна сметка избирателите са получили възможността да пуснат електронна бюлетина.

По-съществен проблем има в 24-та Районна избирателна комисия в София – в Подуяне, където в две секции са разменени машините за гласуване. Не е обърнато внимание в началото на гласуването, че са разменени картите за памет на машините и те няма да могат да бъдат ползвани. Гласът, подаден през тези машини, ще бъде зачетен, но протоколите от СИК ще бъдат броени ръчно, посочи Таня Цанева, член и говорител на ЦИК.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *