Sunday, May 26, 2019
Всичко, което ти трябва!


Откриха признаци на живот на Венера

За впечатляващото разкритие съобщи Новосибирският държавен университет на своя уебсайт.

By Росен Димитров , в ЛЮБОПИТНО , на 30.04.2019 Етикети:


Руски учени изложиха хипотеза за съществуването на живот на Венера след изучаване на панорамни изображения на повърхността на планетата, съобщава 24СМИ.

За впечатляващото разкритие съобщи Новосибирският държавен университет на своя уебсайт. Екип от учени от Института за космически изследвания към Руската академия на науките и други учреждения повторно са обработили изображения, получени още през 1975-1982 г. от съветски апарати.

На изображенията са забелязани „бавно движещи се обекти със стабилна структура“. Авторите на изследването заявяват, че са открили обекти, подобни на гъби, скорпион и гущер, като „животните“ върху изображенията са се движели.

„Откриването на извънземен живот ще бъде шок за цялото човешко масово съзнание“, казва един от авторите на изследването, Валери Снитников.

Руските учени са решили да обединят усилията си с американските си колеги, за да създадат мисията „Венера-Д“. Те възнамеряват да проучат подробно атмосферата на Венера и възможността за съществуването на бактериален живот на планетата.