Дано не ме лъжат очите, но виждам петък на хоризонта! Осланяме се на петъчния оптимизъм и започваме по-рано започнем със задачите за днес, за да може и по-рано да се отдадем на дългоочакваната уикенд почивка. Или както се казва съботата започва от петък следобед. Усмихваме утрото на 22-ри януари и от сутрешният ефир на БНР – Бургас.

В темата ни днес – Да има еднократно финансово подпомагане на семейства с новородени или осиновени деца в Бургас. Това предлагат в докладна записка общински съветници – разглеждаме предложението и гледните точки.

В съдебната ни рубрика – През тази седмица в Ямболския окръжен съд, по съкратената процедура, беше гледано делото срещу украинския шофьор обвинен в причиняване на тежката катастрофа на пътя за Граничен пункт Лесово. Подробностите очаквайте в минутите преди 9.00 часа.

В минутите за култура ще се потопим в историите от „Махалата на совите“. Така е озаглавен сборникът с разкази на учителя и писател Горан Атанасов. В тях откриваме минало и настояще в две тематични глави "Преди" и "После" – "преди", за ни кажат и подскажат, че точно тоя ритъм на живот, съобразен с природния, прави човека милостив. Подробностите предстоят.

Прочети още