Отваря врати най-големият Исторически парк край Варна

Откриват историческия парк в с. Неофит Бозвели, край Варна. В реализацията му са се включили над 4000 души, сред които археолози-консултанти, историци, писатели, музиканти, скулптори, майстори- занаятчии . които изпълняват прецизно проекта. При градежа са използвани изцяло автентични за епохите материали – камък, дърво, мрамор и керамика.

Комплексът е замислен като мащабно курортно селище, разположено в завършения си вид върху повече от 500 декара площ и се намира на 33 км от морската ни столица Варна.

Чрез изграждането на исторически сгради, на място ще бъде пресъздадено съществувалото по нашите земи през епохата на халколита и неолита, през история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство. На практика той ще предлага на посетителите пътуване във времето през пет епохи на човешката цивилизация – до 10 000 години назад.

Наред с това са предвидени и традиционни места за отдих и за хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. За допълнително изживяване ще бъде създадена детска зона, кино салон и сувенирен магазин с български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

Достъпът до обекта ще става посредством заплащане на входна такса или с различни според достъпа, който предлагат клубни карти.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *