Подаръци за Бабинден получи екипа на Акушеро-гинекологичното отделение в болницата в Мездра. Кметът Иван Аспарухов, заместникът му Нели Минева и председателят на Общинския съвет на БЧК Наталия Христова-Горанова поздравиха акушер-гинеколозите и специалистите по здравни грижи. Пред входа на общинската болница завеждащия отделението д-р Владимир Цеков и старшата акушерка Елена Шифелбайн получиха поздравителен адрес и дърворезбована икона на Св. Мина̀, считан за покровител на семейството. Работещите в отделението получиха по едно саксийно цвете зюмбюл, символ на пролетта, с пожеланието да са живи и здрави и да продължават да даряват радост на хората, както и досега.

"Приемете нашата признателност и уважение за неуморния труд и грижи, които полагате за сбъдването на най-съкровената за всяко семейство мечта – да имат дете, да бъдат родители.", се казва в поздравителния адрес: "Благодарим Ви за Вашия професионализъм, всеотдайност и отговорно отношение, които проявявате при изпълнението на своя дълг и призвание – да бдите за здравето на новородените и на техните майки. Бъдете здрави, удовлетворени от добре свършената работа и все така отдадени на благородната си мисия да дарявате живот!“

През миналата година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Мездра са се родили 141 бебета, а от началото на тази година новородените са 6 – 3 момченца и 3 момиченца.

С пресъздаване на народни обичаи, характерни за Бабинден, в мездренското село Царевец също отбелязаха един от най-жизнерадостните "женски" празници в календара. По традиция организатори на честването бяха Кметство Царевец и НЧ "Просвета-1928".

Прочети още