Обвиниха Нено Димов за водната криза в Перник

neno-dimov

Нено Димов е виновен за водната криза в Перник. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата във връзка с проведените действия по разследване в Перник и Министерството на околната среда и водите за кризата в Перник.

Министърът на околната среда и водите е обвинен в умишлена безстопанственост. Съгласно Закона за водите яз. „Студена“ е държавна собственост и се стопанисва от МОСВ, наблюдава се от ВиК-Перник.

От началото на 2018 г. нивото на водата в язовира е намалявало и ВиК е уведомявало непрекъснато Общината, областната управи и министъра, който утвърждава ежемевсчния график за водоподаване.

Димов в разрез със закона е разрешавал водоползване от язовира за промишлени дружества, въпреки че е уведомяван за намаляващия обем и е нарушил задълженията си. Към момента мярката за неотлконение му е удължена на задържане до 72 часа.

Събраните доказателства дават основания на обвинението да смята, че може да се укрие или да повлияе на събирането на доказателства, заради това прокуратурата ще поиска постоянения му арест.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *