Нов сериал „Престъпления и растения“ по bTV Lady

С един от най-популярните френски сериали ще изненада зрителите семейният канал на bTV Media Group bTV Lady. Криминалният хит „Престъпления и растения“ (Crimes et botanique) ще направи премиерата си в българския ефир тази събота (13 август) от 22:00 ч. Епизодите ще се въртят всяка събота и обещават вълнуващи крими вечери за цялото семейство пред екрана.

Историята:

Маржолен Нобур и Лори Жорден са се специализирали в създаването и поддържането на зелени площи и градини и са много търсени в своята сфера на дейност. Но тези две озеленителки, наближаващи петдесетте, едната от които бивша жандармеристка, а другата – изследователка по растителна ботаника, не се задоволяват единствено с градинарството.

Тяхното непогрешимо чувство за наблюдение, съчетано с доста болезнено любопитство, често ги кара да се опитват да разрешат определени смущаващи инциденти, които се случват в техния регион – подозрително самоубийство, необичайна смърт или необяснимо изчезване.

Главните роли в новата поредица са поверени на обичаните френски актриси Ани Грегорио и Елиз Тиелрой.

„Престъпления и растения“ е един от най-високо оценяваните мини сериали от френската тв критика. Зрителите неколкократно го избират за любима криминална поредица, а през 2015 г. е отличен за телевизионна продукция с най-иновативен сюжет (за епизода „Кървави цветя“).