Нов рекорд на Tesla в продажбите на електромобили

tesla model 3

Tesla е доставила рекордните 112 хил. електрически автомобила през последното тримесечие на 2019 г., включително над 92 хил. от Model 3 и над 19 хил. от Model S/X. Купувачите са бързали да се възползват от субсидиите при покупката на електрически автомобил на няколко пазара.

През третото тримесечие компанията е продала близо 97 хил. превозни средства, което е и предходният рекорд в рамките на само едно тримесечие. Така за 2019 г. Tesla е продала общо 367.5 хил. електрически автомобила.

Също така Tesla има добри новини от Китай. Произведените електромобили Model 3 в новия завод на Tesla в Шанхай ще са част от системата с държавните субсидии на Китай. Освен това седаните на компанията, които са сглобени в азиатската страна, ще бъдат освободени от данък продажба.

Китай може да се превърне в най-големия пазар за Model 3, според ръководството на Tesla

Международните продажби на Model 3 започнаха в началото на 2019 г. и са ключова част от общите продажби на компанията през изминалата година.

През октомври автопроизводителят обяви, че приходите му на американския пазар са се повишили с близо 40% на годишна база през третото тримесечие на 2019 г.

Акциите на Tesla нараснаха на извънборсовата търговия с близо 2% след представените данни за изминалата година.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *