Monday, May 27, 2019
Всичко, което ти трябва!


Ново проучване показва: Половината от руснаците могат без интернет

Ако интернет напълно бъде преустановен, 24% от руснаците твърдят, че това няма да ги засегне, докато 27% смятат, че животът им ще бъде засегнат малко.

By Росен Димитров , в ЛЮБОПИТНО , на 07.05.2019 Етикети:, ,


Повече от 51% от руснаците са сигурни, че могат да живеят и без интернет и животът им няма да се промени значително, ако той спре да съществува, разкрива неотдавнашно проучване, за което информира Раша Тудей.

Ако интернет напълно бъде преустановен, 24% от руснаците твърдят, че това няма да ги засегне, докато 27% смятат, че животът им ще бъде засегнат малко, показва ново проучване на руския Център за изследване на общественото мнение (VTsIOM).

Но все пак 48% са наистина притеснени от евентуално глобално прекъсване на световната мрежа. Около 37% от руснаците твърдят, че животът им ще се промени значително, но все пак ще могат да се адаптират към живот в офлайн режим.

В същото време 11% не могат да си представят функционирането без интернет, повечето от тях – жители на Москва, Санкт Петербург и други големи руски градове.

В момента около 84% от руснаците са потребители на интернет, а 69% го използват ежедневно. Проучванията показват, че повечето руснаци използват интернет за сърфиране в социалните мрежи и четене на новини, както и за банкови сделки и онлайн пазаруване.

Въпреки че пълното спиране на интернет изглежда малко вероятно, руското правителство вече въведе мерки, за да предотврати това. През април президентът Владимир Путин подписа законопроект, предназначен да осигури устойчивото, автономно функциониране на Рунет – руския сегмент на интернет – в случай на глобално изключване или умишлено прекъсване от страна на САЩ, което би могло да се случи, ако отношенията се влошат.