Да бъде построена нова зала за бокс в Сливен, а клуба временно да бъде настанен в сградата на бившите Хали. Това се договориха днес представителите на боксовия клуб и кметът Стефан Радев, след като възникна остър спор с клуба по джудо, който според новата общинската наредба има право да се премести в ремонтираната зала „Асеновец“. Подкрепа за изграждането на залата е заявил и спортния министър Красен Кралев.

От клуба по бокс обявиха, че след започването на ремонта на залата през 2019 им е обещано да се върнат отново там и до сега са тренирали в двора и мазето на Първо основно училище. През декември 2020 им съобщено за промените, обяви треньорът Щилян Кабранов.

"В момента са направили една наредба от септември месец (2020 б.а.), края на септември, от която една точка от тях казва, че те могат да вкарат друг спорт да кандидатства за нашата зала, които имат повече деца като бройка."

Лъчезар Темелков, президент на джудо клуб „Биохим“ обяви, че правомерно са настанени в залата.

"Ние сме кандидатствали и на база на тези условия, на тези критерии ние сме спечелили да бъдем в тази зала."

Кметът Стефан Радев привика спешно представителите на боксовия клуб и след срещата обяви.

"Радикалното, което можем да направим, което да придвижи нещата напред е да построим още една зала като надявам се до следващата година да е готова. Вече разговарях с министъра на спорта по този въпрос. "

От боксовия клуб приеха условията на общината.

"Като нямаме друга възможност трябва да се съгласим, защото иначе трябва да затворят бокса."

Прочети още