Connect with us

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

ТЕЛЕВИЗИЯ

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

При свирепа конкуренция Мартин Банков, Стилиян Желязков, Мария Жекова и Теодор Колев продължават напред към развръзката в кулинарното шоу по bTV.

Един от талантливите участници в „MasterChef“ по bTV напусна кулинарното шоу непосредствено преди полуфинала. Хотелиерката Нела Тинчева свали престилката и завинаги се сбогува с конкурентите си. „Предаването ми подари емоция, която не бих могла да си набавя по друг начин. Направих околосветско пътешествие чрез рецепти от близки и далечни дестинации“, каза хоби-готвачката, която демонстрира сериозни познания в кухнята и силен характер.

Нела се включи в последната отборна битка в седмия сезон на „MasterChef“, в която участниците от един и същи тим бяха разделени от стена. Без да се виждат и като си разменят инструкции на висок глас, те трябваше да направят идентични ястия. „Очакват ни комични моменти, децибелите тепърва ще растат“, предупреди с усмивка Chef Силвена Роу преди старта на състезанието.

В последвалия сблъсък участниците в единия отбор се оказаха по-гръмогласни и по-лесно общуваха през стената, но конкурентите им синхронизираха действията си по-умело и постигнаха забележителен резултат. Тимът на Мартин и Теодор представи сходни чинии с агнешки котлети с коричка от шамфъстък, пюре от пащърнак и сос от вино и череши, но журито оцени по-високо приликите между ястията на Нела и Стилиян – говежди стек с глазирани моркови, целина и винен сос.

В първия кръг от елиминацията участниците трябваше да разпознаят 22 различни сосове и овкусители. Теодор се справи най-добре със задачата и получи предимство в следващия кръг на елиминацията – да използва рецепта през цялото време на готвенето.

Във втория кръг хоби-готвачите, които през този сезон направиха кулинарна обиколка на света, бяха провокирани да излязат от земната орбита и да продължат пътешествието си в космоса. За да запазят мястото си в „MasterChef“, те трябваше да приготвят десерт с формата на планета с течен център и пръстен от изомалт. Нела постигна богат вкус и кадифена текстура, но подцени естетичния вид на сладкиша и напусна кулинарното шоу.

Полуфиналистите Мартин Банков, Стилиян Желязков, Мария Жекова и Теодор Колев продължават напред, а трима от тях ще се борят за победа на големия финал на „MasterChef“ на 26 май от 21.00 часа по bTV.

Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от ТЕЛЕВИЗИЯ

BeFunky-Design
To Top