Connect with us
kenny_rogers

МУЗИКА

На 81 години почина Кени Роджърс

Още миналия май Кени Роджърс беше хоспитализиран заради дехидратация и от тогава медици се грижеха за неговото здраве.

На 81 години почина Кени Роджърс

На 81-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис почина кънтри легендата Кени Роджърс, предаде АФП.

Това се е случило в дома му, от естествена смърт, заобиколен от семейството си, съобщава семейството му в социалните мрежи. Те планират погребение в тесен семеен кръг.

Още миналия май Кени Роджърс беше хоспитализиран заради дехидратация и от тогава медици се грижеха за неговото здраве.

В над 50-годишната му кариера е продал над 100 000 плочи, носител на е на 3 награди „Грами“, 18 американски музикални награди, има и звезда на алеята славата.

Роджърс започва своята кариера през 1957 година с песента „Than crazy feeling“. Една от най-популярните му и успешни песни е „Люсил“ (Lucille) (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава и Грами награда.

През 1980 г. изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи — „Лейди“ (Lady), която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и стои 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100. През 2015 година той обяви своето оттегляне от сцената. Кени Роджърс е женен с 5 деца.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

359
Confirmed
8
Deaths
17
Recovered

София В момента

Новини от МУЗИКА