На всеки 4 секунди по една книга с продължението на „Историята на прислужницата“

По едно печатно издание на продължението на книгата „Историята на прислужницата“ на канадската писателка Маргарет Атууд се е продавало на всеки четири секунди в Обединеното кралство миналата седмица. Това показват продажбите на романа, който се е отправил към челните позиция в класациите тази седмица, отбелязва „Гардиън“.

Романът със заглавие The Testaments („Заветите“) беше пуснат на пазара в понеделник и до събота продажбата на печатни издания бе достигнала 103 177, сочат данните на официалния мониторинг за книжния пазар на Nielsen BookScan.

Действието в книгата се развива 15 години след края на историята от „Историята на прислужницата“. Сюжетът проследява следите от продължилата еволюция в измислената от Атууд тоталитарна държава Гилеад, където жените са сведени до техните утроби, а Библията съдържа оправдание за всяка злоупотреба с властта.

Според издателство Vintage, което разпространява книгата в Англия, продажбите превръщат „Заветите“ в най-голямото печатно заглавие с художествена литература на годината.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *