Connect with us
шри ланка-1

НОВИНИ

Над 180 загинаха след серия от взривове в Шри Ланка

Взривовете на различни места продължават и броят им вече е осем. Последните два взрива са били в предградие на столицата Коломбо.

Над 180 загинаха след серия от взривове в Шри Ланка

Серия от взривове разтърси Шри Ланка по време на католическия Великден. По последна информация загиналите са над 180 души, а ранените – стотици, предадоха световните медии. Все още никой не е поел отговорност за нападенията.

Тази сутрин в три църкви, намиращи се в различни части на острова, са избухнали 3 експлозии по време на Великденските литургии, при които бяха убити над 130 души.

По-късно в столицата на Шри Ланка – Коломбо са атакувани три големи хотела, посещавани от чуждестранни туристи. По данни на BBC има загинали граждани от над 9 националности.

Взривовете на различни места продължават и броят им вече е осем. Последните два взрива са били в предградие на столицата Коломбо.

По информация на посолството ни в Индия в един от пострадалите хотели е имало българи, които не са пострадали. Дипломатическата служба има връзка с тях и ще им окаже съдействие. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството в Индия на дежурен телефон : +919910999498.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

422
Confirmed
10
Deaths
20
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ