Москва превръща ледена пързалка във временна болница

moscow-russia-1696486

Русия съобщи за рекордните 22 778 нови случаи на заразяване с КОВИД-19 днес, а властите на Москва превърнаха ледена пързалка във временна болница, за да поемат потока от пациенти.

Общият брой на заразените с новия коронавирус в Русия става 1 948 603. Страната е на пето място по този показател в света след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

През последните 24 часа има и 303 свързани с новия коронавирус смъртни случаи, с което общият им брой в Русия става 33 489.

Страната с население 145 милиона души започна да отваря временни клиники и да приспособява болници в столицата и други градове с цел облекчаване на натоварването на здравната система.

Ледена пързалка в Крилатское, където се провеждат международни състезания по бързо пързаляне с кънки, беше преоборудвана като временна болница за пациенти с КОВИД-19.


Болницата с над 1300 болнични легла е обслужвана от над 100 лекари и медицински сестри. В нея се лекуват около 600 души, като всеки ден се приемат и изписват между 60 и 80 нови пациенти.

Въпреки неотдавнашния пик в броя на новозаразените, руските власти не налагат нова национална карантина, а вместо това наблягат на необходимостта от лична хигиена, спазване на дистанция и конкретни мерки в отделни региони.

От днес в сибирската република Бурятия са затворени ресторантите, търговските центрове, баровете и обществените обекти за две седмици. Това е първата административна област в Русия, която въвежда строги ограничения в отговор на втората вълна на пандемията. Там са регистрирани 271 новозаразени за последните 24 часа.

Вижте още новини

Автор: Росен Димитров

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *