Минусови температури сутрин през следващата седмица

snow road-1

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.

В понеделник още преди обяд от север облачността, предимно висока и средна, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 9° и 14°.

Във вторник ще има разкъсана висока и средна облачност, след обяд от север на юг ще намалява до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната – от север-североизток, към края на деня ще отслабне.

Дневните температури слабо ще се понижат. През следващите два-три дни ще бъде почти тихо. В планинските райони ще бъде слънчево и ще се затопля.

В равнинната част от страната сутрин на много места ще е мъгливо или с ниска облачност, но през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево.

По-трайни ще бъдат мъглите по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската равнина.

Дневните температури там ще остават по-ниски, от 2° до 6°, в останалата част от страната ще достигат 11°-15°. В края на периода ще се появи слаб вятър от юг-югозапад, облачността ще се увеличава и вплътнява. В неделя се повишава и вероятността за валежи.

Вижте още новини

Автор: Росен Димитров

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *