Медици от COVID-отделението на МБАЛ „Пазарджик“ записаха клип, в който четат стихове в знак на благодарност към своите пациенти. Идеята е на завеждащата Инфекциозно отделение в болницата д-р Мария Пишмишева-Пелева.

Тя е една от ревностните почитатели на проекта „Актьори четат българска поезия“ на родената в Пещера, но живееща от години в Берлин, Катя Костова, основател на „Арт театър“ в немската столица.

„Д-р Пишмишева се свърза с мен, разказа ми, че иска пациентите в отделението да почувстват медиците, че са като тях. Тя избра стиховете – велоколепна поезия за любовта и надеждата. Така аз изпратих оператор да заснеме клипа и вече е в интернет“ – разказва Катя Костова.

В клипа, освен д-р Мария Пишмишева-Пелева, в защитни облекла, с ръкавици и маски, можем да видим още докторите Иван Иванов, Милена Карамишева, Мартина Шопова и Станислав Коцев. Те четат стихове на Димчо Дебелянов и на съгражданина им – пазарджишкия поет Теодор Траянов.

Гласовете на медиците и интервю с Катя Костова може да чуете в звуковия файл и в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив.

Прочети още