Мая Костадинова премина в БНТ, ще води „Говори сега“

На 11 септември /събота/, БНТ стартира новото предаване – „Говори сега“, с водещ Мая Костадинова. Анализи, коментари и интервюта ще обобщават българските и световни новини от седмицата.

Tематични рубрики ще срещат зрителите с големите спортисти от България и света, ще представят паралел между съвременните обществени събития и еквивалентите им от близкото минало и ще показват успелите българи, които променят света.

Всяка събота и неделя от 17:00 ч. до 19:00 ч., водещата и авторите в предаването ще срещат зрителите с нови и непознати личности, с хората, от чиито действия зависи съдбата на обикновения човек.

„Говори сега“ ще се подготвя от екип от нюзрума с най-голямо обществено доверие в България, според проучване на института „Ройтерс“, публикувано през тази година. Предаването е насочено към широката аудитория, към хората, които търсят отговори и искат да бъдат чути.

„С новия програмен сезон стартираме и първия ни съботно-неделен следобеден блок „Говори сега“. Акценти в него ще са важните събития не само от страната, но и от света, а темите ще са пречупени през различни гледни точки, за да могат зрителите да добият най-изчерпателна информация за случващото се. Радваме се, че журналист с опита на Мая Костадинова е част от екипа на БНТ и ще бъде водещ на съботно-неделния блок „Говори сега“, казва Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

С тематичните рубрики в „Говори сега“ аудиторията ще се запознава с интересните истории на обикновени и необикновени личности. В рубриката „Добре забравеното“ на Дими Стоянович, зрители е ще видят своеобразен паралел между събития, вълнуващи обществото днес и еквивалентите им от близкото минало. Симона Пейчева е автор и водещ на рубриката „Шампионска среща“, в която ще разговаря с най-атрактивните лица от света на спорта.

Вдъхновяващите истории на съвременни успели българи, които с работата и откритията си променят света около нас, зрителите ще видят в рубриката на Мая Костадинова „Говори с нея“.

Гледайте „Говори сега“ от 11 септември, всяка събота и неделя от 17:00 ч. по БНТ 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни новини