Машините за гласуване на евровота ще са на „Сиела Норма“

„Сиела Норма“ АД трябва да осигури 3000 машини за евроизборите. Компанията реализираше експерименталното машинно гласуване и на предишните избори. Изпълнителят на обществената поръчка спечели измежду трима кандидати.

„Сиела Норма“ АД: Остава един месец до изборите. В това време, освен че машините трябва да бъдат допроизведени, трябва да бъдат транспортирани до България, те пътуват от Далечния изток, трябва да бъдат оборудвани с UPS, трябва да бъдат заредени със софтуера, който все още не е донаписан, защото ние не знаем бюлетините. не познаваме още изискванията за размери и т.н. на ЦИК. Има лога, които трябва да се поставят, така че всичко е наистина в последния момент, но имаме готовност, има подготвен екип, има подготвени складове, транспортни средства, правим обучение с новите машини.

Произведени през 2019 г. за изборите в България – машините за гласуване са собствена инвестиция на компанията. След като спечели обществената поръчка, тя ще ги отдаде под наем. От фирмата уверяват, че ще се справят с кратките срокове.

Животът на една такава машина може да бъде около 15 години, а за местните избори на есен трябва да се осигурят 6000 машини.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *