Connect with us
Microsoft

ЛЮБОПИТНО

„Майкрософт“ подновяват продажбите на лаптопи Huawei

Компанията „Майкрософт“ обяви, че отново подновява онлайн продажбите на лаптопи, произведени от „Huawei“, след преустановите през последните няколко седмици продажби.

„Майкрософт“ подновяват продажбите на лаптопи Huawei

Компанията „Майкрософт“ обяви, че отново подновява онлайн продажбите на лаптопи, произведени от „Huawei“, след преустановите през последните няколко седмици продажби в резултат на продължаващата търговска война между Китай и Съединените щати, която доведе до вкарването на китайския технологичен гигант в „черния списък“ на управляващите във Вашингтон.

„Направихме оценка и ще продължим да реагираме на многобройните бизнес, технически и регулаторни усложнения, произтичащи от неотдавнашното добавяне на „Huawei“ към черния списък на Министерството на търговията на САЩ. В резултат на тези оценки, взехме решение да подновим продажбите на съществуващите запаси на устройства на „Huawei“ през нашата онлайн платформа за търговия Microsoft Store“, заяви пред телевизия CNBC говорител на „Майкрософт“.

Американският технологичен гигант също така посочи, че ще продължава да предоставя софтуерни актуализации на устройствата на „Huawei“.

„Оставаме ангажирани с обезпечаване на изключителния клиентски опит. Първоначалната ни оценка на решението на Американското министерство на търговията за „Huawei“ посочи, че можем да продължим да предлагаме актуализации на софтуера на Microsoft на клиентите с устройства на Huawei“, заявиха от „Майкрософт“.

Решението вероятно е в резултат на заявеното в края на май от страна на властите в САЩ облекчаване на ограниченията спрямо китайската компания с 90 дни.

„Майкрософт“ е една от силно засегнатите компании от наложената забрана на „Huawei“, особено с оглед на факта, че китайската фирма има намерение да разработи своя собствена операционна система до края на годината и може вече да не се нуждае от операционната система Windows и Android, който е създаден от Гугъл. Това вероятно наложи и отлагането на пускaнето на пазар на новия лаптоп на „Huawei“, базиран на операционната система Windows, който трябваше да бъде представен на CES Asia Show през миналата седмица.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от ЛЮБОПИТНО