Ловеч въвежда часове за посещение при личен лекар

hospital-2

Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч, одобрена и от Областния кризисен щаб, в Ловешка област се въвеждат нови по-строги противоепидемични мерки от понеделник /16 ноември/.

Причината е, че заболеваемостта в региона достигна близо 300 на 100 хиляди население.

Според новите мерки се определя часови диапазон за посещение при личен лекар /ОПЛ/ на лица с респираторни заболявания и съмнение за COVID-19 – от 8.00 до 10.00 часа за работещите преди обед ОПЛ и от 13,00 до 14,30 часа за работещите следобед.

Преустановяват се и масовите мероприятия (фирмени и семейни тържества, сватби, кръщенета, панаири, сборове и др. подобни) на открито и закрито. В ритуалните зали за сватби, кръщенета и погребения се допускат до 10 души.

До края на месеца се спират и репетиции и изяви на танцови, музикални, певчески школи/клубове, школи по изкуствата, клубове по йога, пилатес, аеробика и др. подобни аматьорски групови спортове и всички самодейни групи на читалищата.

В заповедта се посочва още, че е задължително носенето на защитни маски за лице в администрации, офиси, предприятия и др., при невъзможност за осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра между служителите/работещите.

Минимум 4 пъти на ден да се прави дезинфекция в обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, е друга мярка, залегнала в заповедта на РЗИ.

Вижте още новини

Автор: Росен Димитров

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004