Регионалната здравна инспекция в Монтана предоставя ваксини на личните лекари, за да могат и те да извършват имунизация срещу коронавирус.

„Имаме списъци с желаещите пациенти за ваксинация”, съобщи д-р Людмил Джурдов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Монтана. В имунизационните кабинети в двете болници в Монтана, в лечебните заведения в Лом и Берковица, хигиенната инспекция в Монтана, в ДКЦ 1 и Медицински център Хипократ в Лом, също се поставят ваксини

"Организацията започна да се извършва в началото на февруари. Това бяха както на национално ниво – изготвяне на списъците за желаещите за ваксинация. След комуникация с директора на РЗИ-Монтана от днес има подготовка за получаване на наличните ваксини, за да осъществява имунизация всеки общопрактикуващ лекар в кабинетите си. Към днешна дата няма проблем с т.нар "зелени кабинети" – няма опашки от чакащи и желаещи да се имунизират. Имаме няколко кабинета в Монтана и другите общински големи градове – Берковица и Лом"

Ваксини има, но хората все още се колебаят да се имунизират срещу ковид 19, каза още д-р Джурджов

"Проблемът е от нежеланието и чуденето. Всеки си казва, че иска да помисли още малко. Основният проблем е липсата на желаещите. Аз призовавам пациентите и гражданите да осъзнаят, че ваксинацията не е страшна, тя е единственият начин да се справим. Това, което пише в сайтовете, не отговаря на истината. Ваксината е правилният избор".

Нараства броя на болните от ковид 19. Само за понеделник, далите положителни проби в област Монтана, са 23-ма. За цялата изминала седмица новоустановените случаи бяха 36. Така към 23 февруари с активна ковид инфекция в региона са 136 лица. 32-ма са хоспитализирани, а останалите се лекуват у дома, съобщават от РЗИ Монтана.

Прочети още