Премиера на албум с близо 600 фотографии подготвя издателство "Летера".

В него хората, които носят Пловдив в сърцето си, са заснети на фона на емблематични места. С техните изражения и емоции, уловени от Соня Станкова, Главната става визитната картичка на града, Стария град е копнежът по Пловдив, Капана – старото/ново чудо, а зелените пространства – благословени оазиси.

Освен образите, които остават като архив за историята на хилядолетния град, в "Лицата на Пловдив" има и текстове напроф. Клео Протохристова и доц. Никола Лаутлиев. Изданието е финансирано от общината като важно за града произведение.

В тази книга всеки е много открит, откровен и показва себе си с най-хубавата усмивка в естествена градска среда. Хората са добронамерени и имат светло отношение към града и нещата, които се случават около нас. Във всеки един от тях се усеща положителна емоция, казва фотографът Соня Станкова

Това са лица, които не са подбирани по някакви заслуги и йерархии, най-обикновени хора, които се движат по улиците с децата и семействата си. Пъстрота, свежест и любов лъха от странаиците на албума, отбеляза издателят Надя Фурнаджиева.

Прочети още